Deep Listening Concerten

Deze concerten zijn een reeks, georganiseerd door BUTTERFLY ZI / Martina Verhoeven, die plaatsvinden in de prachtige kapel van het Oud Klooster in Brecht.  De sereniteit van de kapel en de uitzonderlijke akoestiek dragen bij tot deze uitzonderlijke luisterervaringen.

DLC numerus 02STRATOSPHEREZATERDAG 3 DECEMBER 2022

STRATOSPHERE is één van de exponenten van de old school ambient.  In het begin van de jaren 90, begon Stratosphere met muziek experimenten. Met het gebruik van tapes en synths werden de eerste tracks gecreëerd. Na deze eerste stappen kwamen er ook akoestische opnames bij, wat de typische Stratosphere sound die harmonieën en soundscapes, vast legde. Dit resulteerde in een paar uitgaven en live performances. Om de harmonische sound nog te verrijken kwam er uiteindelijk gitaar bij.

  • Inkom aan de kassa: 10,00€
  • Inkom uur: 20:00u
  • Matjes & kussens & dekentjes zijn welkom
  • Adres: Kapel Oude Klooster Gasthuisstraat 42, 2960 Brecht / België

https://stratosphere2.bandcamp.com/

DLC numerus 01TOMAS JÄRMYRVRIJDAG 18 NOVEMBER 2022

Tomas Järmyr is hoogstwaarschijnlijk één van de meeste imponerende, creatieve en unieke drummers van de afgelopen 2 decennia. Geboren in 1987 in Zweden, momenteel gevestigd in Trondheim (Noorwegen). Tomas speelt al zijn hele leven drums en begon al op jonge leeftijd met jazz en improvisatie. Met de ene voet in rock/metal en de andere in jazz/improvisatie, gecombineerd met wilde creativiteit, extreme energie en presence, bij Tomas is drummen iets unieks. Waanzinnig actief binnen genres als jazz, freejazz, improvisatie, pop, rock, metal, grindcore, sludge, doom, drone, noise, ambient, punk, hardcore… Niet zelden meer of minder gecombineerd. Hij is (voormalig) lid van Sunswitch, The Void Of Expansion, The MaXX, Werl, ZU, momenteel is hij de vaste drummer van MOTORPSYCHO en het alomgeprezen YODOK III.

Voor dit DEEP LISTENING concert brengt Tomas één van zijn unieke solo cymbalen performances waarin hij akoestisch aan de slag gaat met de mooie akoestiek van de Oud Klooster kapel. Absoluut niet te missen !!

  • Inkom aan de kassa: 10,00€
  • Inkom uur: 20:00u
  • Matjes & kussens & dekentjes zijn welkom
  • Adres: Kapel Oude Klooster Gasthuisstraat 42, 2960 Brecht / België
foto : Thor Egil Leirtro