About

Martina Verhoeven / Mindfulness trainer

a L1020818 klein

Mijn man en ik wonen met onze poezen en konijntjes in het dorp Sint-Lenaarts/Brecht, in de Noorderkempen. En je hebt mijn creativiteit waarschijnlijk al kunnen ontdekken op deze website.  Mijn creativiteit situeert zich in muziek (free improvisatie & minimale muziek) en de (abstracte) fotografie. 

Mindfulness is sinds een jaar of acht geleden op mijn pad gekomen. Eigenlijk gewoon uit nieuwsgierigheid heb ik mij toen ingeschreven voor de 8-weken mindfulness als ‘deelnemer’. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de psyche van de mens, en in filosofie. Een opleiding Filosofie bij NHA heb ik eveneens succesvol beëindigd in 2021. Al die nieuwsgierigheden van mij zijn op de één of andere manier met elkaar verbonden.

Ik moet zeggen dat ik wel ondersteboven was van de eerste 8-weken mindfulness training. En ja, het vraagt tijd, geduld en veel oefenen.  Maar ik ben een doorzetter en ik ben deze 8-weken heelhuids doorgekomen. Ik kan het iedereen aanraden. Het zelfinzicht, de rijkdom welke mindfulness biedt, is enorm. Ook als preventie voor (of na) een burnout of depressie is mindfulness een prachtige tool.

Wat voor mij heel belangrijk is en welke ik jou, als lezer of toekomstig beoefenaar wil meegeven, is dat mindfulness niet meer is dan een vaardigheid. Een vaardigheid welke je enkel onder de knie kan krijgen door te oefenen, met vallen en opstaan. Je kan het vergelijken met leren fietsen, of sport beoefenen of een muziekinstrument leren bespelen. Dit vraagt ook geduld, veel doorzettingsvermogen en veel oefening.

Mindfulness is echt niet voor watjes, zoals ze in de training mindfulness voor trainers wisten te vertellen. En dit klopt zeker.

Na een tweede keer de 8-weken mindfulness training als ‘deelnemer’ te hebben gevolgd, is het mij echt heel duidelijk geworden dat ik hiermee verder wilde gaan. Dus hierop volgend heb ik mij ingeschreven voor een 8-weken opleiding tot ‘trainer’ en de nodige master class studies.

Mijn mening is dat deze vaardigheid standaard zou opgenomen dienen te worden in het lessenrooster in de lagere school of misschien al in de kleuterklasjes. In Nederland wordt mindfulness reeds ingeroosterd in het lessenpakket in enkele basisscholen.Ik hoop eigenlijk dat België dit voorbeeld zal volgen.

Sinds mei 2022 mag ik mij, met toch wel enige trots, mindfulness trainer noemen.

En nu is mijn uitdagende missie om deze bijzondere en rijke vaardigheid zo goed mogelijk over te dragen naar de deelnemers.

En als je mij een beetje kent, heb ik het mezelf weer niet gemakkelijk gemaakt. Ik heb dus mijn authentieke ik, mijn creativiteit, mijn improvisatie, mijn ei, gelegd in het uitschrijven van een ‘eigen’ 8-weken programma, natuurlijk rekening houdend met de MBCT/MBSR methodiek.

Zijn er nog vragen ? Ja, stel ze mij gerust via email martinaverhoeven10@gmail.com of via het contactformulier of telefonisch op 0478 11 14 82 (liefst na 19:00u).

Martina Verhoeven / Photography – Music

has been working on the development of her own photographic style for about 20 years, almost parallel to this process Martina took up the electric fretless bass when recording the two criticaly-acclaimed 3 Seconds Of Air albums with Dirk Serries and Paul Van den Berg, both on electric guitar.

As her photography continues to grow, expand and develop, slowly mutating into collages on canvas, so does her approach to music. Switching from electric bass to double bass to piano, she slowly mustered a technique that’s exceptionally hers.

Abstract and organic as her photography and visual art, she’s currently musically active in several projects, including teaming up with several international free improvisers like Colin Webster, John Dikeman, George Hadow, Andrew Lisle, Luis Vicente, Dead Neanderthals, Benedict Taylor and being part of the Tonus Ensemble.

Discography
 • 2022/2CD/ Onno Govaert + Serries/Verhoeven – Twofold – A New Wave Of Jazz
 • 2022/CD/ Serries/Thompson/Verhoeven – Today And All The Tomorrows – A New Wave Of Jazz
 • 2021/CD/ Anton Mobin & Martina Verhoeven – Cure And Mound – A New Wave Of Jazz
 • 2021/TAPE/ Serries/Verhoeven/Webster – Aesthetics – Fort Fruit Evil
 • 2020/CD/ Rubicon Quartet – Crosscurrents – A New Wave Of Jazz
 • 2020/CD/ Roberts/Serries/Verhoeven/Ward – Imaginary Journey – A New Wave Of Jazz
 • 2020/CD/ Serries/Verhoeven/Webster – Praxis – A New Wave Of Jazz
 • 2020/CD/ Serries/Taylor + Verhoeven – An Evening At Jazzblazzt – A New Wave Of Jazz
 • 2020/CD/ Verhoeven/Webster – Live At Brak – Raw Tonk Records
 • 2019/CD/ Serries/Vanderstraeten/Verhoeven – Impetus – A New Wave Of Jazz
 • 2018/CD/ Dikeman/Hadow/Serries/Verhoeven/Vicente – Ideal Principle – Raw Tonk Records
 • 2018/ BOOK+CD/Martina Verhoeven – Gratitude – Silentes/13
 • 2018/CD/ Tonus- Texture Point – A New Wave Of Jazz
 • 2018/CD/ Tonus – Cagean Morphology Tonus – A New Wave Of Jazz
 • 2018/CD/ Tonus – Intermediate Obscurities I + IV – A New Wave Of Jazz
 • 2017/CD/ Verhoeven/Serries – Innocent As Virgin Wood – A New Wave Of Jazz
 • 2015/7″/ Verhoeven/Serries – Lenny
 • 2015/LP-CD/ Serries/Verhoeven/Webster – Cinépalace – A New Wave Of Jazz
 • 2015/LP-CD/ Fantoom – Sluimer – A New Wave Of Jazz
 • 2011/LP-CD/3 Seconds Of Air – We Are Dust Under The Dying Sun
 • 2009/LP-CD/3 Seconds Of Air – The Flight Of Song